Hírlevél
szazalek_emblema
Ételosztás az InfoGyőrben
2009. február 16. hétfő, 16:25

Helyi Hírek / Ételt osztottak hajléktalanok számára Győrben

Ételt osztottak hajléktalanok számára Győrben

A hír forrása:  Revita Tv 2009.02.11. 08:31

25 kilogramm marhalábszárból és 10 kilogramm babból főzött egytálételt a győri Rotary Klub a hajléktalanok számára. A szervezet tagjai hétfő este álltak neki a konyhai munkálatoknak, amelyből családtagjaik is kivették a részüket. A 80 literes kondérban főtt babgulyást kedden szállították ki a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat Nappali Melegedőjébe, ahol több mint 80 fedél nélkül élő várta a jótékony ételosztást.

Délre várták, azonban csak háromnegyed egy után érkezett meg a Rotary Klub tagjai által készített babgulyás a hajléktalanok nappali melegedőjébe. A levesbe főzött hüvelyes ugyanis csak nem akart időre megfőni. A késlekedés ellenére kitörő örömmel fogadták a hajléktalanok a több mint 150 adag egytálételt.


Erről a nemes gesztusról idén sem feledkeztek meg, és a következő években is azzal készülnek, ami a legjobban megy nekik: a babgulyás.
A nappali melegedőbe egyébként nap mint nap betérhetnek az utcán élő emberek, sajnos többen vannak, mint ahány adag ételt fel tudnak nekik kínálni. Emiatt minden alkalommal telt ház van.


A győri Rotary Klub soros elnöke, Székely László elmondta: február hónapban több olyan pályázatot is kiírnak, amellyel rászoruló szervezetek munkájához nyújtanak anyagi segítséget. Erről a www.rotary.gyor.hu internetes oldalon tájákozódhatnak az érdeklődők.

http://infogyor.hu/hirek/helyi_hirek/etelt_osztottak_hajlektalanok_szamara_gyorben/