Hírlevél




szazalek_emblema
Republic: az eddigi legsikeresebb koncertjük Győrben
2007. december 02. vasárnap, 12:04

Gyor – Az 1990-ben alakult Republic együttest a Gyori Egyetemi Csarnok látta vendégül november 30-án. Az est szervezoje, és lebonyolítója a Rotary Klub volt. A teltházas koncertet minden idok legsikeresebb koncertjeként jegyzik.

A huszonhárom albummal büszkélkedheto Republic együttes mindig a kedvenc zenekarjaim közé tartozott. Felejthetetlen élményeket nyújtott eddigi összes koncertjük.

Mikor beléptem a csarnok ajtaján, meglepett hogy milyen sokan vannak. Rengetegen beszélgettek a bejáratnál. Amikor a ruhatár felé indultam, közel ötvenen álltak elottem, és mindenkinek azt az információt adták ki a pult mögül, hogy teljesen megteltek, nem tudnak további kabátokat tárolni. Hát jó, kézbe vettem le kabátom, és beléptem a küzdotérre. Bármerre néztem tömegeket láttam: közel teltház. A szektorok teljesen megteltek, a küzdotéren is alig lehetett elférni. Erot vettem magamon, és megindultam a színpad felé. Éppen az elozenekar fejezte be szereplését, majd a Rotary Klub képviseloje lépett a színpadra, és sorolta fel a koncert támogatóit. Az elozenekar után, Kerékgyártó Edina táncmuvész lépett a színpadra, és koreográfiájával emelte az est hangulatát. Ezután lépett színpadra a Republic.

Természetesen a „Neked könnyu lehet" címu dalukkal kezdték a koncertet. Az együttest minden évben egy gyermekkórus kíséri, akiknek tagjait a gyori iskolák kiválasztott tanulói képviselik. A tavalyi koncerten közel 300 fobol álló diáksereg tombolta végig a koncertet, és segítették a koreográfiát. Az idén ezt is sikerült felülmúlni. A színpad mögött, valamint a jobb és baloldalon is le volt zárva egy-egy szektor a kórusnak. Bár nem számoltam meg, de közel 800 fos kórus gyújtotta meg a gyertyáját, és emelte a magasba a „Kék és Narancssárga" címu szám alatt.

Bódi László, Cipo mindig képes volt az emberek megmozgatására. A koncerten sok új számot hallhattak a rajongók, hisz a „Fényes utakon" címu legfrissebb albumukról több dalt is elénekeltek. A közönség soraiban szinte minden korosztály jelen volt: rengeteg fiatal, és felnott énekelte közösen a „Repül a Bálna" címu slágerüket is. Mellettem rohangáltak kisgyerekek, elottem két fiatal pár tombolt, jobbról egy „bácsi" dúdolgatta az örökzöld slágereket.

Aki nem volt ott, az bánhatja. Minden idok egyik legsikeresebb koncertjét hagyták ki.