Hírlevél




szazalek_emblema
Ételosztás a Revitában
2009. február 16. hétfő, 16:23

Ételosztás

2009. Február 10., 15:26

25 kilogramm marhalábszárból és 10 kilogramm babból főzött egytálételt a győri Rotary Klub a hajléktalanok számára. A szervezet tagjai hétfő este álltak neki a konyhai munkálatoknak, amelyből családtagjaik is kivették a részüket. A 80 literes kondérban főtt babgulyást kedden szállították ki a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat Nappali Melegedőjébe, ahol több mint 80 fedél nélkül élő várta a jótékony ételosztást.

Ételosztás

Délre várták, azonban csak háromnegyed egy után érkezett meg a Rotary Klub tagjai által készített babgulyás a hajléktalanok nappali melegedőjébe. A levesbe főzött hüvelyes ugyanis csak nem akart  időre megfőni. A késlekedés ellenére kitörő örömmel fogadták a hajléktalanok a több mint 150 adag egytálételt.

Erről a nemes gesztusról idén sem feledkeztek meg, és a következő években is azzal készülnek, ami a legjobban megy nekik: a babgulyás.
A nappali melegedőbe egyébként nap mint nap betérhetnek az utcán élő emberek, sajnos többen vannak, mint ahány adag ételt fel tudnak nekik kínálni. Emiatt minden alkalommal telt ház van.

A győri Rotary Klub soros elnöke, Székely László elmondta: február hónapban több olyan pályázatot is kiírnak, amellyel rászoruló szervezetek munkájához nyújtanak anyagi segítséget. Erről a www.rotary.gyor.hu internetes oldalon tájákozódhatnak az érdeklődők.

http://www.revitatv.hu/hirek/hirado/6316,etelosztas.html