Hírlevél




szazalek_emblema
Hajléktalanoknak sütöttek-főztek a rotarysok
2009. február 16. hétfő, 15:55

Győr - A győri Rotary Klub tagjai főztek kedden a téli krízismenhely lakóinak Győrben. A babgulyás mellé diós és mákos bejgli is került a népkonyha asztalaira.

Harcsás Judit
2009.02.12. 16:00

Negyedik éve hagyomány, hogy a civil szervezet tagjai egy meleg ebédre vendégül látják az utcán élőket. Székely László soros elnök szerint a segítésnek nincs határa, így munkatársaival együtt szívesen szerveztek, főztek, tálaltak. Ferenczi Judit, az átmeneti szálló helyettes vezetője elmondta, ezekben a napokban közel 300 emberre főznek, ebből 70 hajléktalannak terítenek a népkonyha ebédlőjében. Épp ezért nagy segítséget jelenthet a civil csoportok, egyesületek támogatása.

Kis Péter grafikusművész társunk ötletét dicséri a program – árulta el Székely László. – Ő főzött, mi pedig a többi munkában segédkezünk, Vidos Lászlóné pedig nyolc rúd diós és mákos bejglit is sütött meglepetésként.

 

Az ízletes babgulyásból repetázni is lehetett. A felvételen Kis Péter és Székely László. Fotó: K. Cs.
Az ízletes babgulyásból repetázni is lehetett. A felvételen Kis Péter és Fónai László. Fotó: K. Cs.

A melegedőben étkezhetnek, tévézhetnek, teázhatnak a fedél nélkül élők, kedden és csütörtökön pedig a háziorvos dr. Vincze József rendelőjét is felkereshetik. Moshatnak és tisztálkodhatnak az erre kialakított helyiségekben, a szociális munkások pedig segítségükre lehetnek irataik pótlásában, személyes ügyeik intézésében, de még a munkahelykeresésben is.

http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/hajlektalanoknak_sutottek-foztek_a_rotarysok_/2087471/