Hírlevél




szazalek_emblema
Kovács Balázs cserediák levele Bangkokból
2009. január 09. péntek, 17:27

Kedves Radics Ur!

"Az augusztus vegi megerkezesem ota szamos esemenyt eltem at es sokmindent megtudtam a thai kulturarol es a kisebb-nagyobb nehezsegek ellenere nagyon jol erzem magam es nagyszeru tarasagra talaltam az iskolai illetve csaladi kozossegben.

Az elso idoszakban a varos, az eghajlat es szamtalan tenyezo megszokasa igenyelt nemi idot, de ezeken hamar tullendulve egyre tobbet ismerhettem meg a kulturarol, Bangkokrol es az orszag videki tajairol es az emberekrol is nagyon sokat megtudtam. A csaladjaim kedvesen es segitokeszen fogadtak, segitettek a nyelv tanulasaban es sok szep helyet megmutattak, melyek kozul kiemelnem a bangkoki templomokat es muzeumokat, valamint a hegyvidekek szepseget. Bar mindig elfoglaltak voltak, szakitottak idot arra hogy megtanitsanak az itteni elet "trukkjeire"


Szeptember eleje ota a Bodindecha foiskola vegzo osztalyos diakja vagyok; bar az orak megertese nem egyszeru, az osztalytarsaim kedvessege miatt kellemes es erdekes elmeny iskolaba jarni es ott tanulni. Barataim onzetlen segitsege nelkul ma nagyon keveset beszelnek thaiul, kozuluk kiemelnem egy baratomat aki tavaly egy evet tanult az USA-ban, hasonloan cserediakkent.


Az iskolaban egyebkent nagyszeru lehetosegem nyilik a biologiaban valo elmelyedesre.


A csaladjaim tarsasagaban, a bangkoki Rotary szervezeseben, illetve barataimmal is szamos erdekes es valtozatos programban vettem reszt, melyek kapcsan megismerhettem a thai muveszeteket, epiteszetet, csodalatos tajakat es embereket.


A fent emlitett okokbol kifolyolag egyre jobban beszelek thaiul, bar meg gyakran vannak nehezsegeim a tarsaim megerteseben, sok erdekes es vicces szituacio koszonheto fejlodo nyelvtudasomnak".



Szeretnem megkoszonni mindenkinek a magyarorszagi Rotary klubnal hogy lehetove tettek szamomra ezt a tanulmanyevet, szivelyes udvozletemet kuldom Bangkokbol minden kedves klubtagnak es -vezetonek!


   Udvozlettel:


                   Kovacs Balazs