Hírlevél




szazalek_emblema
Akcióban a győri Rotaract
2003. május 30. péntek, 11:40

Vidám visongás fogadta péntek délután a győri Anya-, Csecsemő és Gyermekotthon látogatóit. A győri Rotary Klub ifjúsági szervezete tartott számukra örömökkel teli gyermeknapot.

A kis lakók játékos sorverseny zgalmait élték át önfeledten, hogy aztán az események pergőtüzében a következő pillanatban már rajzaik fölé hajolva hódoljanak a képzőművészet örömeinek.
A szokásosnál is élénkebb napot a győri Rotary Klub ifjúsági szervezete, a Rotaract szervezte számukra. A szeniorok jelen lévő soros elnöke, Mészáros József örömmel nyugtázta a nemrég alakult ifjúsági csoport eredményes munkáját. – Máris bizonyították rátermettségüket a fiatalok – adott hangot elégedettségének.

– Épphogy megalakultak, de már internetes honlapjuk is van.
Vargáné Réti Edit intézményvezető külön értékelte, hogy az ifjak az otthon számára az általános iskolákban, gimnáziumokban gyűjtött ajándékokat nem egy szimpla átadási ünnepségen, hanem játékdélutánon adták át a gyermekeknek. Dicsérte az alapos szervezést: a fiatalok üresjárat nélküli gyermeknapot rendeztek.

Hardi Beáta, a Rotaract ez évre megválasztott elnöke az ifjúságiaknak a Rotary körön belüli teljesen önálló döntési lehetőségét tartotta kiemelendő értéknek. Az sem elvetendő persze, hogy intézményesített cserekapcsolataik révén a társaság tagjai bejárhatják szinte az egész világot. Aki érdeklődik munkájuk iránt, minden páratlan pénteken este 7 órától a Mandala teaházban megtalálja őket. A legközelebbi, jövő pénteki programban például este 8 órától az egyik Japánban járt klubtag élménybeszámolóját hallgathatják meg.

http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/akcioban_a_gyori_rotaract_/1053351/