Hírlevél




szazalek_emblema
A fröccs szerelmeseit várják Győrbe
2008. augusztus 01. péntek, 19:48

A szikvíz feltalálójára emlékező idei fesztiválon Hámori Sándor gyűjteménye révén régi üvegekből is kínálják a "borosszódát".

Negyedszer rendez fröccsnapokat a Rotary Club Győr. Idén is péntek kora délutántól egész hétvégén át a Széchenyi téren kínálják tagjaik adomány fejében a szőlő levének pezsgővízzel elegyített változatát. A megszokottól annyiban térnek el, hogy ezúttal hagyományos szódásüvegben, ötven-száz éves darabokban is árusítják a szódát.



Az ötlet az egyik klubtagtól, Hámori Sándortól származik, aki már régóta gyűjti az ilyen palackokat. Már kimentek úgymond a divatból, mert műanyag változatuk sokkal könnyebb, de szerinte üvegből igazi a szikvíz és jóval esztétikusabb látványt is nyújt, illik az asztalra.



A jótékony gyűjtés bevételét szokás szerint a Kazinczy szépkiejtési verseny támogatására, díjazására ajánlják fel. Sőt, az üveghez hasonlóan gravírozott poharakat is készíttetett az idei fröccsnapokra a klub. Ezzel az esemény rangját és remélhetőleg a jótékony célra összegyűlő összeget is növelik.