Hírlevél




szazalek_emblema
Fröccsfesztivál a fröccs városában
2008. augusztus 01. péntek, 20:33

Győr már nem csak a folyók, a találkozások és a fesztiválok városa, hanem Jedlik Ányosnak, a szódavíz feltalálójának köszönhetöen a fröccs városa is.Volt is forgalom a Rotary Klub kiskocsmájában, ahol az Arrabona Nyári Fesztivál alatt a Kazinczy Szépkiejtési Verseny költségeire adakozva kortyolhatták a hegy levéből készülő hűs fröccsöket az arra járók.

Színes kavalkáddal folytatódott az Arrabona Nyári Fesztivál a rakparton, ahol nagy nemzetközi részvétel mellett igazi vásári hangulatban múlatták az időt az érdeklődők. Sokan felkeresték a Rotary Klub fröccs-mérő pavilonját, ahol ugyancsak nemes célra adakozhattak a szomjukat oltani akarók.

Győr nagy alakja, Jedlik Ányos annak idején sok más egyéb mellett feltalálta a szódavizet, ami ugyancsak üdítővé tete a finom borokat, s kialakulhatott a fröccskedvelők tábora, főleg az akkori monarchia területén, s a tavalyi hatalmas fröccsrekord után pedig már nem csak a folyó, a találkozások, hanem a fröccs városa is Győr. A nemes cél, az anyanyelv ápolására történő gyűjtés pedig még tovább emeli az ötlet értékét.

http://www.revitatv.hu/hirek/hirado/4921,froccsfesztival-a-froccs-varosaban.html