Hírlevél




szazalek_emblema
Rotaract-ajándék az autistáknak
2008. december 20. szombat, 13:30

Mindszentpuszta - A győri Rotary Club ifjúsági tagozata, a Rotaract Club hétfőn szobakerékpárral lepte meg a mindszentpusztai autistaotthon lakóit.

A fiatalok a Kisalföldnek a helyszínen elmondták, nem holmi kósza ötlettől vezérelten esett a választásuk a szobakerékpárra: előzetesen beszéltek az otthon vezetőjével, dr. Zakár Andrásnéval, ő tolmácsolta a lakók szüleinek kérését, hogy a megfelelő fizikai kondíció megtartását, fejlesztését segítő eszközre lenne most a legnagyobb szükség.
Látogatásuk igazi eseményt jelentett a lakóknak, hiszen jelentősen túlment az egyszerű átadás-átvételi procedúrán. Az izgalmakat ügyesen fokozták a magukkal vitt mézes sütemények közös díszítésével. Amíg Karli Zsófia, Ráskai Dóra és Hutyán Gergely a lakókkal süteményeket készítette, Hutyán Péter titkár és Heim Balázs a folyosón összeszerelte a mágnesfékes, digitális kijelzővel ellátott sporteszközt.

Dr. Zakár Andrásné tavaly április óta vezeti az otthont. Elmondta, munkájában sokat kamatoztathatja korábbi, az államigazgatásban szerzett tapasztalatait, de újabb, szakirányú tanulmányokba is belefogott.
Sokrétű elfoglaltságát jelzi, hogy a ház költségvetésének mindössze egyötödét adja az állami normatíva. Minden anyagi és nem anyagi természetű segítség, felajánlás jól jön tehát a kiegyensúlyozott működéshez.

 

http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/rotaract-ajandek_az_autistaknak/2081172/