Hírlevél




szazalek_emblema
CSEREDIÁK PROGRAM

A nemzetközi Rotary mozgalom egyik legnépszerűbb programja, amely azon túl, hogy számos középiskolás korú gyermek számára teszi lehetové a jellemzően tengeren túli tanulást, nagy mértékben hozzájárul a kiutazó diákok személyiségének fejlődéséhez, idegen kultúrák, szokások megismeréséhez és elfogadásához. Emellett a diákcsere programban részt vevő fogadó családok számára is kiváló lehetőség adódik a fogadott gyermeken keresztül egy más ország szokásainak, hagyományainak megismerésére, hosszú távú barátságok kötésére.
A nemzetközi cserediák mozgalom 1927-ben indult el a Rotary Club of Nice, Franciaország akciójával. 1939-ben kiterjedt Ifjúsági cserét hoztak létre Kalifornia és Latin-Amerika között. Azóta a programot kiterjesztették az egész világra. Az utóbbi években több mint 7000 fiatal vett részt évente a Rotary Clubok és a disztriktek által támogatott csereprogramokban.
A cserediák programok leggyakrabban egy éves idoszakra szervezodnek, azonban egyes Rotary klubok rövidebb idoszakra 2 - 4 hét) szóló programokat is meghirdetnek.

Hol kapható részletesebb tájékoztatás a Rotary nemzetközi cserediák programjáról?
Az alábbi személyeknél:
Hurtik Imre, ifjúsági felelős, tel.: +36 70 336-4945, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Lados Mihály, ifjúsági felelős, tel: +36 20 958 5651, e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Látogassa meg a www.rotary.hu honlapot, ahol az Ifjúsági csereprogram menüben nagyon sok hasznos információt megtudhat a Rotary egyik legismertebb és legsikeresebben működő tevékenységéről, a CSEREDIÁK PROGRAM-ról. Ugyanonnét letöltheti a jelentkezési dokumentumokat is.

OLdalunkról letölthető a cserediákprogram bemutatója itt.

Az alábbi bemutató elsősorban a leendő cserediákokat szólítja meg, de szüleik számára is tanulságos és elgondolkodtató. Letöltés itt.

Amennyiben szeretne részt venni a Rotary nemzetközi cserediák programjában, kérjük töltse le a www.rotary.hu honlapróll a szükséges adatlapot és azt kitöltve juttassa el ifjúsági felelőseinkneknek.