Hírlevél




szazalek_emblema
Kiállítás a Petz kórházban
2009. december 28. hétfő, 16:59

Kiállítás a Petz kórházban

 
Tudósító
2009.12.19. 18:17
 
 
 

A székelyvarsági művésztelep alkotóinak a kiállítása látható február 13-ig a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Zrínyi utcai Hét Szabad Művészet Szentélye Galériájában.


A nyár folyamán 6 fiatal művész a Győri Rotary Klub és magánszemélyek nagylelkű támogatásával Székelyvarságon járt. A népi hagyományok és motívumok felhasználásával a helyszínen készült alkotásaikat elhozták Győrbe, bemutatni az érdeklődőknek. Fényképeikből, üvegszobraikból, textilképeikből és míves fafaragásaikból megelevenedik a sokszínű Erdély. A megnyitón előadták Kádár Kata balladáját Németh Hajnal Auróra rendezésében.

A kiállítást és az alkotásokat dr Lanczendorfer Zsuzsanna néprajzkutató mutatta be. Dr Varga Gábor kórházigazgató megköszönte a gyönyörű előadást, virágcsokrokkal jutalmazta a szereplőket. A fiatal alkotók: Németh Hajnal Auróra üvegművész, Krausz Gábor színész, Margitay Klára színész és fotós, Budai Zsolt üvegművész és fotós, Kovács Dorottya textilművész, Imeli Soma fafaragó.

A Győri Rotary Klub a székelyvarsági József Attila általános iskolának két éve fénymásolót ajándékozott. Tavaly a 10 legjobb tanulót jutalomból elhozta egy hétre Győrbe. Jövő nyáron ezt folytatni kívánják. Azonban most vinnének is gyerekeket Varságra. A szállás helyi családoknál lesz. A január 9-i jótékonysági Rotary bál bevételének egy részét erre szánják.

Kiállítás a Petz kórházban - Fotó: Polgár Sándor, olvasó-tudósító

 

http://www.kisalfold.hu/tudosito/kiallitas_a_petz_korhazban/2131946/