Hírlevél




szazalek_emblema
Rotaract-ajándék az autistáknak
2009. február 16. hétfő, 16:36

kisalfold.hu
2008.12.16. 16:00

Mindszentpuszta - A győri Rotary Club ifjúsági tagozata, a Rotaract Club hétfőn szobakerékpárral lepte meg a mindszentpusztai autistaotthon lakóit.

 

A fiatalok a Kisalföldnek a helyszínen elmondták, nem holmi kósza ötlettől vezérelten esett a választásuk a szobakerékpárra: előzetesen beszéltek az otthon vezetőjével, dr. Zakár Andrásnéval, ő tolmácsolta a lakók szüleinek kérését, hogy a megfelelő fizikai kondíció megtartását, fejlesztését segítő eszközre lenne most a legnagyobb szükség.

Látogatásuk igazi eseményt jelentett a lakóknak, hiszen jelentősen túlment az egyszerű átadás-átvételi procedúrán. Az izgalmakat ügyesen fokozták a magukkal vitt mézes sütemények közös díszítésével. Amíg Karli Zsófia, Ráskai Dóra és Hutyán Gergely a lakókkal süteményeket készítette, Hutyán Péter titkár és Heim Balázs a folyosón összeszerelte a mágnesfékes, digitális kijelzővel ellátott sporteszközt.

A mindszentpusztai autistaotthon lakói boldogan vették birtokba a kerékpárt.
A mindszentpusztai autistaotthon lakói boldogan vették birtokba a kerékpárt.


Dr. Zakár Andrásné tavaly április óta vezeti az otthont. Elmondta, munkájában sokat kamatoztathatja korábbi, az államigazgatásban szerzett tapasztalatait, de újabb, szakirányú tanulmányokba is belefogott.

Sokrétű elfoglaltságát jelzi, hogy a ház költségvetésének mindössze egyötödét adja az állami normatíva. Minden anyagi és nem anyagi természetű segítség, felajánlás jól jön tehát a kiegyensúlyozott működéshez.

http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/rotaract-ajandek_az_autistaknak/2081172/