Hírlevél




szazalek_emblema
A zene és a múlt összeköt
2003. április 22. kedd, 11:28

A Rotary Club Győr, a Széchenyi István Egyetem és az Universitas-Győr Alapítvány "A zene összeköt: Pozsony - Győr" címmel jótékonysági koncertet rendez 2003. április 24-én, csütörtökön 18 órától a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban (9022 Győr, Czuczor Gergely u. 17.). A zenei eseményen az Orchester Konzervatória v Bratislave (a Pozsonyi Konzervatórium Zenekara) és a Győri Egyetemi Zenekar szerepel.

A Pozsonyi Konzervatórium Zenekara Richard Wagner: Tannhäuser –nyitány és Camille Saint-Saëns: a-moll gordonkaverseny műveket adja elő, gordonkán közreműködik: Viktória Verbovská. Vezényel Július Karaba. A Győri Egyetemi Zenekar Michael Haydn: Notturno és Beethoven: III. (Eroica) szimfónia művét játssza, művészeti vezető Kostyál Kálmán hegedűművész, a Liszt Ferenc Kamarazenekar szólamvezetője. Vezényel Ménesi Gergely.
-A hangverseny célja egy gyermekeit egyedül nevelő, súlyosan beteg édesanya támogatása – tájékoztatott Mészáros József, a Rotary Club Győr 2002/2003-as elnöke. A rendezvény másik jelmondata: „a múlt összeköt”. 70 évvel ezelőtt, 1932-ben alakult meg a Rotary Klub Győr. A szervezet kezdeményezte a Városi Kultúrház – a mai Bartók Béla Megyei Művelődési Központ – megépítését. A hangverseny szünetében a Rotary Club Győr emléktáblát avat a Bartók Béla Megyei Művelődési Központ aulájában.

http://www.sopronindex.hu/index.php?mod=news_read&newsid=2102