Hírlevél




szazalek_emblema
Új elnök a Rotary Club Győr élén
2011. június 29. szerda, 16:25

Új elnök a Rotary Club Győr élén

Kiss Szimóna - Kisalföld Napilap

2011.06.29. 08:08
A Rotary Club Győr a 2010–2011-es évben is számos jótékonysági eseményt szervezett, támogatást nyújtott a szegényeknek és a fiataloknak. Az ünnepélyes évértékelésen túl átadták kedden a Rotary elismeréseit is. Kosár Dezsőt Ignácz József váltja az elnöki poszton.

A keddi nappal lezárult a Rotary Club Győr 2010–2011-es éve, Kosár Dezső ünnepélyes keretek között adott számot munkájáról, a szervezet elmúlt esztendejéről.

Az események közül kiemelte többek között a fröccsnapokat, a Cesky Krumlovba tett kirándulást, a Gift of Life koncertet, a jótékonysági bált, a hajléktalanoknak való főzést, a jótékonysági borárverést és a focigálát. A Rotary Club Győr elismeréseinek átadására a rövid összefoglaló után került sor.

A szervezet alapítójáról elnevezett Paul Harris-díjat idén Székely Lászlónak ítélték, az egykori híres klubtag, Szent-Györgyi Albert nevét viselő kitüntetést pedig két művész, Kis Péter és Lebó Ferenc vehette át.


Ignácz József átvehette az (új) elnöki láncot is. Fotó: Bertleff András
Ignácz József átvehette az (új) elnöki láncot is. Fotó: Bertleff András


Kosár Dezsőt az elnöki poszton Ignácz József követi, aki az ünnepségen átvehette az (új) elnöki láncot is. "Nekem nem adatott meg az elnöki lánc átvétele, az ugyanis elveszett.

Gondoltunk egy nagyot Ignácz Józseffel, a most hivatalba lépő elnökkel, felkerestük Győr egyik ismert aranyművesét és elkészíttettük vele az elnöki láncot, amelyre felvésettük az egykori elnökök nevét, az első győri klub 1932-es megalakulásától a mai napig" – mondta a leköszönő elnök.

Ignácz József az előtte álló évről így nyilatkozott: "A legfontosabb a megkezdett programok folytatása, elsősorban a rászorultaknak, a fiataloknak a támogatása. A nehéz anyagi helyzetben lévőknek mindenképpen segítenünk kell, illetve a fiataloknak is, hogy elérjék céljaikat, hiszen ők a jövő reménységei.
http://www.nyugatmagyar.hu/gyori_hirek/uj_elnok_a_rotary_club_gyor_elen/2227704/