Hírlevél




szazalek_emblema
Projektek 2010-ben

Jótékonysági Rotary bál

Ha farsang, akkor a győri báli szezon nem kezdődhet másképp, mint a Rotary Club Győr Jótékonysági Farsangi Báljával. A bálozók a színvonalas eseményre részben a szórakozás, ugyanakkor részben a jótékonykodás jegyében érkeznek.A bál érdekessége, hogy a megszokott programok mellett érdekes árverésekre is sor kerül. Így reményeink szerint kalapács alatt végzik majd a muzeális borok, az FC Liverpool sztárjátékosainak, valamint Szuper Levente jégkorong kapusnak a dedikált mezei csakúgy, mint Kis Péter grafikusművész rézkarcai.

 

Helyszín: Hotel Konferencia, Győr

Időpont: 2010. január 9., 18.30 órai kezdettel

Melegétel osztás hajléktalanoknak

Hagyományainkhoz híven a téli időszakban meleg ételosztást tervezünk Győr-Szigetben a hajléktalanok melegedőjében. Kis Péter tagtársunk vezetésével készül a mintegy 150 adagnyi kiadós babgulyás, melyhez kenyeret és teát kapnak az ételosztásra érkezők.

Helyszín: Győr-Sziget, Hajléktalanok melegedője

Rotary Foci Gála

2010. június 13án rendezzük meg a Rotry Foci Gálát Gyirmóton, az ottani műfüves futballpályán. A gála nem titkolt szándéka a futballozni és jótékonykodni egyaránt kedvelő egyének mozgósítása. A 12-16 csapat aktív jelenlétével zajló sportesemény bevételéből a Rotary Club Győr Alapítvány életmentő készüléket vásárol a győri rendőröknek.

Győri Fröccsnapok

A Győri Fröccsnapok kulturáslis rendezvény kitalálása, elindítása és megszervezése a győri Rotary Clubhoz kapcsolódik. Ahogyan a fröccskészítés során a borba spriccelt szódavíz egyesül azzal úgy fonódik össze klubunk és az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő rendezvénysorozat. A Győri Nyár hagyományőrző hétvégéjén megrendezésre kerülő Győri Fröccsnapok elengedhetetlen része Jedlik Ányos Széchenyi téri szobrának megkoszorúzása, valamint a jótékony célú fröccsmérés, melynek bevételével alapítványunk a Kazincyz Ferenc Gimnázium patinás szépkiejtési versenyét a Szép Magyar Beszédet támogatja.

A XIII. Győri Rotary Fröccsnapok 2017. szeptember 29 és október 1. között kerül megrendezésre Győrött a Széchenyi téren.

Jótékonysági koncert

A Rotary Club Győr Alapítvány 2010. november végén jótékonysági könnyűzenei koncertet szervez. Az elmúlt években a Republic Együttes Győri Egyetemi Csarnokban megrendezett koncertje többezer látogatót vonzott, ugyanakkor díjmentes belépést biztosítottunk 100 nagycsaládnak, fogyatékossággal élőknek és a kórusban éneklő mintegy 900 diáknak!

A rendezvény célja határon túli szívbeteg gyermekek műtési költségeihez való hozzájárulás a rotary Gift of Life programja keretében, valamint a rotary cserediák programjának a támogatása.