Hírlevél




szazalek_emblema
Kapcsolatépítő látogatás
2007. augusztus 08. szerda, 11:57

A székelyvarsági József Attila Általános Iskola Győrbe látogatott a Rotary Klub és a United Way Kisalföld Alapítvány meghívására július 7-én. A látogatás célja a 2008. év nyarára tervezett, székelyföldi gyermekek táboroztatásának előkészítése, illetve az iskola és a gyermekek helyzetének megismertetése, tapasztalatcsere, kapcsolatfelvétel, későbbi programok szervezése volt.

Győri Rotary Klub és a United Way Kisalföld Alapítvány szeretné további segítő szándékú személyekkel, szervezetekkel elérni, hogy az ugyan szép környezetben élő székelyföldi iskola 20-25 tanulója megismerhetne egy szeletet hazánkból. Ezt előkészítendő az iskola 10 pedagógusának a mostani látogatása Győrben- tájékoztatott dr. Varga Gábor, a Győri Rotary Klub elnöke.

Székelyvarság 35 kilóméterre fekszik Székelyudvarhelytől, jellegzetes erdélyi magyar szórványtelepülés, lakossága 1745 fő, de akár több kilométer távolság is lehet az egyik tanya és a másik ház között- meséli Szász Gábor, a Székelyvarsági József Attila Általános Iskola igazgatója. Az emberek többsége fakitermeléssel és megmunkálással, valamint állattenyésztéssel foglalkozik. A távolságok nagyok, a tömegközlekedés hiánya az iskolába járást is rendkívül megnehezíti a gyerekek számára.

A látogatás szervezői elsősorban azt szeretnék, hogy a gyermekek és a tanítók minél jobb körülmények között lehessenek az iskolában, ha a szemléltető eszközök, segédtankönyvek minimális készlete kiegészülhetne, ha iskolai könyvtárat tudnának indítani az általuk összegyűjtött könyvekből. A szülőknek és a gyermekeknek is örömet okoz, ha némi ruhaneműt, használható felszerelést kaphatnának.
Eddig programokkal, vacsorával kedveskedtek a látogatóknak, valamint különböző könyvekkel térhetnek majd haza.

United Way Kisalföld Alapítvány számlaszámára (10200249-33018597) további támogatásokat remélnek a szervezők.

http://www.sopronindex.hu/index.php?mod=news_read&newsid=14084