Állandó vendéget búcsúztattunk.

Martin Schöll, a mainburgi Rotaract tagjaként egy évet dolgozott a győri Audi gyárban. Feladata ott az új Seat személygépkocsi logisztikai munkájának meghonosítása volt. Ezalatt, a gyorsan elrepülő év alatt BARÁTOKKÁ váltunk.
Örülünk, hogy megismerhettünk Martin!
Jó egészséget, sok sikert kívánunk Neked!

rpt
rpt

Paul Harris díjasokat köszöntöttünk

Örömmel tudatjuk, hogy klubunk három tagja idén átvehette a Rotary Világszervezet legrangosabb, Paul Harris díját.

Berki Mihály Nagy Tamás, Tóth Virgil Barátaink vehették át ezt a rendkívüli elismerést. Mindhárman régóta tagjai klubunknak, Tamás , Virgil klubelnökként is sokat tettek már a közösségért, Mihály jelenleg az alapítványunk egyik kurátora, pénzügyi felelőse.

További sok sikert, jó egészséget kívánunk Nekik!

rpt

Rotary Piknik 2022, Győrújbarát

2022.06.11-én délután klubunk a győrújbaráti klubbal közösen rendezi meg az első regionális Pikniket, melyre meghívtuk a megyei klubok és a dunaszerdahelyi klubok tagjait is. Az esemény a klubok közötti barátság erősítését és a helyi Hagyományőrző Egyesület támogatását szolgálja.
A Szentpéteri pincészet finom borait fogjuk megkóstolni, melyeket Vida Viktória Borkirálynő ismertet meg a résztvevőkkel, emellett finom ételek várják a vendégsereget.

Fellép a Red Roosters rockabilly zenekar

Az esemény bevételével a helyi hagyományőrző egyesületet támogatjuk.

A Rotary Magyarország segítséget és támogatást nyújt az Ukrajnából érkező menekülteknek

Segítsünk!

Mindenki előtt ismert az ukrán háborús helyzet. A Rotary Magyarország segítséget és támogatást nyújt az Ukrajnából érkező menekülteknek. De minden jóakaratú ember támogatására szükség van, hiszen rengeteg gyermek és nő érkezik most is Záhonyba és a többi határmenti településre. A Rotary Club Kisvárda koordinációjával juttatunk el minden adományt az arra rászorulóknak.

Kérünk mindenkit, aki segíteni tud, hogy a hozzá legközelebb lévő Rotary Clubot keresse és vigye el hozzájuk az adományait. A klubok onnan minden felajánlást eljuttatnak a Kisvárdai Clubba, akik a megfelelő helyre szállítják azokat.

Amire most Záhonyban leginkább szükség van: hálózsák, takarók, párnák, tartós élelmiszer, fertőtlenítőszerek, tisztálkodási szerek, gyerekek ellátásához szükséges eszközök (pelenka, popsitörlő, bébiétel, cumi, cumisüveg), vény nélkül kapható gyógyszerek, vitaminok, olyan darabos dolgok, amit a tovább utazók magukkal tudnak vinni. A határszakasz többi településével folyamatos egyeztetés zajlik, így kérjük, figyeljék az oldalunkat.

A klubokat az alábbi linken lehet megtalálni. https://rotary.hu/rotary-klubok-magyarorszagon/

A pénzadományok gyűjtéséről is hamarosan tájékoztatást adunk.

Rábásnak lenni jó dolog

Áldozó István a Győr-Moson-Sopron Megyei Levéltár igazgatóhelyettese tartott előadást klubülésünk keretében.
István a Magyar Vagon és Gépgyár a 2. világháborúban című előadása sok emléket hozott elő sokunkban a Rába gyárral kapcsolatban. Állítólag van egy közmondás, mi szerint, Győrben három fajta ember él: aki dolgozott a Rábában, jelenlegis ott dolgozik, vagy fog majd hamarosan. 🙂