Hírlevél
szazalek_emblema
Jessica rotarys cserediákként ismerkedik a magyaros vendégszeretettel
2009. szeptember 11. péntek, 10:39

 

Jessica rotarys cserediákként ismerkedik a magyaros vendégszeretettel

Mészely Réka
2009.09.08. 09:00
 
 
 
 
 
 

Mosonmagyaróvár - Magyarul tanul az amerikai rotarys cserediák, Jessica Pulsipher, aki a befogadó mosonmagyaróvári Bolyai-iskolában már az első héten barátokat szerzett.

 

Az előadó-művészetek iránt érdeklődik az az amerikai lány, Jessica Pulsipher, aki a Rotary Club jóvoltából cserediákként Mosonmagyaróváron tölt egy évet. A Colorado állambeli Delta nevű kisvárosból származó tizenhét éves diák már elkezdte tanulmányait tizenkettedik osztályosként a befogadó mosonmagyaróvári Bolyai-iskolában.

– Magyarul még csak nagyon kevés szót tudok, néhány étel nevét, a köszönési formákat ismerem, de az osztálytársaim segítőkészek, elfogadóak – magyarázza a mosolygós Jessica, aki most jár először az USA határain túl. Mint elmondta, nagyon tetszik neki Magyarország, igaz, eddig csak Budapesten és Győrben járt. Annak ellenére, hogy csak most ismerkedik a magyar nyelvvel, már szerzett néhány barátot. Karcub Ágnes angoltanár óráján Jessica és az osztálytársak bemutatkoztak egymásnak, az amerikai lány továbbá egy projektoros vetítéssel készül városáról. Jessicát Magyarországon az előadó-művészetek rejtelmei érdeklik leginkább, nagy szenvedélye a zene és a tánc. Hat éve zongorázik, emellett fuvolista, az iskolai énekkar tagja volt otthon, szereti a színjátszó kört, önálló koreográfiákat is készített már. Már vers- és novella-, sőt, még regényírással is próbálkozik. Nagy álma, hogy bekerülhessen a New York-i Főiskola tánc- és zenetagozatára.

Jessica (középen) osztálytársaival, Keszei Martinával, Vincze Vanesszával, Wieger Evelinnel és Patai Petrával.
Jessica (középen) osztálytársaival, Keszei Martinával, Vincze Vanesszával, Wieger Evelinnel és Patai Petrával.

– Ha ez alatt az egy év alatt nem is tanulok meg folyékonyan magyarul, remélem, majd tudok kommunikálni – szögezte le Jessica, aki a rajkai Vargáék otthonában vendégeskedik. A család tizennyolc éves, Nóra nevű lánya ugyancsak rotarys cserediákként Brazíliában kezdte meg a tanévet. Élményeiről a norabrasil.blogspot.com címen számol be.

– Nórival skypon keresztül tartjuk a kapcsolatot, Jessica is interneten beszél a családjával. Mindkét lány jól érzi magát a fogadott családjában. Mi szótár és a Google fordító által értekezünk az amerikai lánnyal, aki egyébként nagyon jól feltalálja magát nálunk – tette hozzá a vendéglátó édesanya, Vargáné Kiss Katalin

 

http://www.kisalfold.hu/mosonmagyarovari_hirek/jessica_rotarys_cserediakkent_ismerkedik_a_magyaros_vendegszeretettel/2113892/